Churp Churp Me

《==== KLIK 2X TUTUP PAPARAN INI Button Close

Coreng-Coreng Di Petang Hari

loading...
Lamenyeeeeeee tang meng "update" blog ni yerk. Ish..ish..ish...cakap nak buat barang baru, tapi sampai skang xde lagi. Mesti ramai cakap camtu kan kat blog saya...huhuhu...Tapi memang betol pon. Almaklum ler, orang baru kawen..cam takde mase nak menjahit(alasan lar tu..).Pulak tu skang menetap kat rumah mak mertua, so nak menjahit pon terhad lar kan. Bukan takde mesin jahit kat rumah mak mertua tu, tapi tak kan nak potong line die menjahit plak.Dah lar ade satu je mesin jahit, itu pon yang jenama singer kepala itam tu.Bukan nak berlagak...asal2 saya blajo asas jahit dulu pon mesin tu jugak lar saya gune(mesin mak saya yang lame dulu2).Cuma sebab dah terbiasa ngan mesin industri lagi beso dan laju yang mak saya gune skang, so jadi cam kekok dah nak gune mesin kepala hitam ni..hahaha...Ade jugak bersuara kat hubby nak balik rumah mak barang seminggu dua untuk lepaskan gian (sib baik umah mak dekat je).Nasib baik lar hubby jenis tak kisah.Die ok je.huhuhu...

Tapi bile fikir2, tak kan asik nak tinggal hubby kes nak menjahit punye pasal kan.Tibe2 datang satu rase....rase cam nak beli mesin jahit.Ala mesin jahit portable tu.Kan senang, tak payah nak sakit2 kepala nak ulang alik camtu. Since saya pon tengah belajar2 jahit baju kurung skang, rasenye tak rugi beli mesin jahit satu.hehehe....Dah mula terasa nak bina balik bisnes yang tak seberapa ni sebab dah timbul rase bosan bekerja makan gaji yang asik cukup2 makan je. At least kurang lar sikit beban tu. Takde lar asik mengeluh duit tak cukup je.hehehe....So, kene susun strategi & kumpul duit nak beli mesin jahit..yeeehhaaa....









0 Response to "Coreng-Coreng Di Petang Hari"

Post a Comment

Popup Set